Suroviny
Postup přípravy
Umyjeme rajčata a vyřežeme stopky. Oloupeme česnek a cibuli. Máslo necháme rozpustit v hrnci. Na kostičky nakrájíme cibuli a česnek. Ty potom přidáme k máslu do hrnce. Počkáme, až cibule zkaramelizuje. Nakrájíme na větší kousky rajčata. Ta s vývarem, rajčatovou pastou, solí, tymiánem, majoránkou, oreganem a rozmarýnem přidáme do hrnce. Počkáme, až směs v hrnci bude uvařená a bude mít požadující konzistenci, podle toho také přidáváme další vývar. Až bude polévka zahuštěná podle potřeby, přidáme petržel, bazalku, créme fraiche a pořádně promícháme. Polévku naservírujeme do hlubokých talířů a přidáme pesto smíchané s olivovým olejem a mozzarellu nakrájenou na kostičky. Ozdobíme bazalkou.