Suroviny
- kuřecí maso 100 g
- galgán 3 cm
- chilli paprička
- koriandr
- citronová tráva
- vývar
- listy kafrové limety
- kokosové mléko 200 ml
- třtinový cukr
- palmový cukr
- rybí omáčka
- šťáva z limety
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na tenčí nudličky, galangal na zhruba 10 plátků. Chilli papričku podélně rozřízneme a zbavíme semínek. Koriandr nasekáme nahrubo. Citronovou trávu položíme na prkénko, chytneme za slabší konec a naklepeme po celé délce rukojeti nože. Poté nakrájíme na větší kusy. Vývar přivedeme k varu, vhodíme galangal, citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričku a maso. Vaříme zhruba 4 minuty a vmícháme kokosové mléko, cukr a rybí omáčku a ještě 5 minut povaříme. Dochutíme limetovou šťávou a koriandrem.