Suroviny
- mrkev 2 ks
- rajče 2 ks
- celer 2 ks
- pórek 1/2 ks
- česnek 1 ks
- červená cibule 1 ks
- ředkev ( - volitelné ) ks
- kuřecí části
- krevety
- kokosové mléko 1
- kari pasta
- limetka 1 ks
- chilli papričky
- zázvor
- koriandr
- cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Do osolené vody dáme rajčata, plátky zázvoru, chilli papričku, kuřecí části a uvaříme vývar. Můžeme přidat část kari pasty. Vývar přecedíme a do čistého vývaru přidáme kokosové mléko, obrané kuřecí maso, šťávu z limetky, kari pastu a nakonec krevety. Můžeme přidat i najemno nakrájený zázvor. Dochutíme cukrem, solí a pepřem. Zbylou zeleninu – mrkev, řapíkatý celer, jarní cibulku, česnek, kedlubnu/ředkev nakrájíme či nastrouháme. Do hlubokého talíře dáme čerstvou zeleninu, přelijeme polévkou a ozdobíme koriandrem a krevetami.