Head
- telecí kýta 500 g
Na dresink
Na těstíčko
- parmezán 80 g
Na salát
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl. Vznikne husté, hladké těstíčko. Plátky masa naklepeme a namáčíme v těstíčku. Smažíme tři až čtyři minuty ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, aby byly řízky potopené.
- Na salát si uvaříme očištěné brambory doměkka (nové nemusíme loupat) a necháme vychladnout. Uvařené brambory nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. V malé mističce vyšleháme hořčici s citronovou šťávou a troškou olivového oleje. Přidáme zálivku do mísy s bramborami a promícháme. Osolíme a opepříme.