Suroviny
- telecí hanger 800 g
- sezamový olej 5 PL
- cibule None
- brokolice 1 ks
- badyán 1 ks
- rýžové víno 1 dcl
- limetková šťáva None
- sezamová semínka None
- vývar None
- máslo None
Postup přípravy
Nejprve si připravíme omáčku teriyaki. Na trošce sezamového oleje si dáme smažit nahrubo cibuli. Potom přidáme med a necháme lehce zkaramelizovat, zredukujeme rýžovým vínem. Přidáme sójovou omáčku, badyán, česnek a nastrouhaný zázvor, trochu vývaru a provaříme. Vyndáme badyán a omáčku rozmixujeme, podle potřeby dolijeme vývarem a zahustíme solamylem. Osvěžíme pár kapkami limetové šťávy. Nakrájíme si kořenovou zeleninu, květák a brokolici a dáme dusit do osolené vody. Než je zelenina al dente, přidáme hrášek a necháme dojít. Poté scedíme. Okořeníme si steaky a vložíme do rozpálené pánve. Dušenou zeleninu v pánvi orestujeme s kouskem másla, aby se chutě spojily. Servírujeme na steakový talíř se steakem a ozdobíme sezamovými semínky.