Suroviny
- losos 400 g
- fenyklová semínka
- sůl 200 g
- cukr 200 g
- dijonská hořčice
- zakysaná smetana
- pažitka
- šalotka 1
- kapary hrst
- citron
- kopr
Postup přípravy
- Lososa zbavíme kůže. Sůl, cukr, citronovou kůru, kopr a rozdrcená fenyklová semínka smícháme. Losos přendáme do misky a zasypeme směsí. Necháme aspoň 3 hodiny v lednici marinovat.
- Po 3 hodinách lososa vyndáme a opláchneme ve studené vodě. Nakrájíme na malé kostičky a smícháme s koprem, lžičkou hořčice, šťávou z citronu, najemno nakrájenou šalotkou a pokrájenými kapary.
- Zakápneme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zakysanou smetanou, ve které je najemno nakrájená pažitka.
Autor receptu: Martin Werner