Kynutý knedlík
- mouka 500 g
Head
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- celer 1/2 kus
- bobkový list 2 ks
- nové koření 2 ČL
- pepř 10 ks
- šlehačka 1 ks
- kuřecí stehno 4 ks
- olej
- sůl
Postup přípravy
- Na rozpálený olej dáme nakrájenou zeleninu a osmahneme, pak zalijeme horkou vodou a necháme podusit. Když je vše měkké, dáme rozmixovat, přidáme smetanu a osolíme. Ideální je vše si naložit dopředu alespoň jeden den. Před mixováním vyndáme bobkové listy. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme zahustit polohrubou moukou. Spolu se zeleninou můžeme naložit i maso s tím, že maso posypeme kořením Adžika a druhý den dáme grilovat.
- Kynutý knedlík: Smícháme všechny ingredience a vytvoříme těsto. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné a kvasnice lépe kynuly. Množství dáme takové, aby těsto nebylo příliš řídké. Necháme vykynout, pak vytvoříme knedlíky a dáme znova vykynout a vaříme jeden knedlík na páře 20 minut.