Head
- telecí (svíčkové nebo telecí - volitelné ) 500 g
Head
Postup přípravy
- Maso prošpikujeme a orestujeme, poté vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu do tmava, přidáme med, a necháme zkaramelizovat, poté přidáme maso, nahoru dáme čerstvou cibuli, najemno nakrájený špek, máslo, koření, podlijeme vodou a dáme péct na 180°C na dvě hodiny. Postupně vyndáváme maso: nejprve kuřecí, poté králičí a nakonec hovězí. Vyjmeme koření, přidáme trošku vody, omáčku rozmixujeme, převaříme a přilijeme smetanu (stačí polovina balení), nakonec přidáme citronovou šťávu a dle libosti dochutíme cukrem.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme celá vejce. Přidáme sůl, kypřicí prášek a promícháme. Vypracujeme těsto na knedlíky, šišky zabalíme do fólie a vaříme asi 25 – 30 minut.
- Podáváme s domácími brusinkami.