Suroviny
- hovězí svíčková 1 kg
- mrkev 150 g
- celer 100 g
- šalotka 200 g
- jablko 1
- máslo 50 g
- cukr krupice 120 g
- hořčice 1 PL
- vinný ocet 3 PL
- hovězí vývar 1,3 l
- smetana 150 ml
- bobkový list 2
- nové koření 3 kuličky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso opečeme ze všech stran dozlatova, dáme do vakuovacího sáčku, zavakuujeme a dáme do stroje na sous-vide na cca 3 hodiny při teplotě 56 °C.
- Opečeme zeleninu v pánvi dozlatova, přidáme šalotku, bobkový list, nové koření, jablko, opečeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme hořčici a ocet, necháme vyvařit, aby to nebylo kyselé, dále přidáme vývar a necháme táhnout.
- Po uvaření omáčky vyndáme koření, přidáme šťávu z masa, rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme dle libosti.
Autor receptu: Ladislav Mácha