Suroviny
- máslové sušenky 1 ks
- máslové sušenky 1 ks
- tvaroh 1 ks
- cukr 1 ks
- cukr 1 ks
- zakysaná smetana 1.5 kelímek
- ovoce None ks
- čokoládová poleva None ks
Postup přípravy
Tvaroh ušleháme se smetanou, přidáme cukr podle chuti a vyšleháme krém. Do něj přimícháme pokrájené ovoce. Na alobal, ze kterého si připravíme vaničku o velkosti 7 x 3 sušenky, aby se nám nerozjížděly, naskládáme sedm řad po třech sušenkách jako šachovnici. Potřeme krémem a na to skládáme opět druhou řadu sušenek, a to tak, že na světlou dáme tmavou a pokračujeme do vyčerpání sušenek. Potřeme náplní a pomocí alobalu přehneme první řadu zleva a třetí řadu zprava tak, aby utvořily střechu. Druhá sušenka v pořadí tvoří základnu. Potřeme čokoládovou polevou a dáme do lednice ztuhnout nejlépe přes noc.