Suroviny
- červená řepa 4
- brambory 4
- mrkev 4
- vejce 4
- ryba (sleď)
- majonéza
- červená cibule
- citronová šťáva
- ocet
- cukr
- kopr
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Červenou řepu uvaříme zvlášť, aby neobarvila ostatní suroviny, a necháme vychladnout. Mrkev, brambory a vejce také uvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do misky, přidáme citronovou šťávu, ocet a cukr, necháme marinovat hodinu v lednici.
- Vychladlou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, vejce a rybu nakrájíme nadrobno. Připravíme si hlubokou mísu na salát a začneme vrstvit. Jako první přijde na řadu ryba, poté marinovaná červená cibule, brambory, trochu osolíme a přidáme tenkou vrstvu majonézy, pokračujeme vejci, opět potřeme tenkou vrstvou majonézy.
- Dále přidáme nastrouhanou mrkev a červenou řepu, nakonec opět potřeme majonézou a posypeme koprem a dáme do lednice přes noc vychladit.
Autor receptu: Andriana Ivas