Příloha
- brambory 1 kg
Na pepřovou omáčku
Na houbovou omáčku
Postup přípravy
- Hovězí svíčkovou naporcujeme na silnější plátky a 200 g. Opepříme a necháme odpočinout při pokojové teplotě. Rozehřejme si gril a maso zprudka opečeme 3-8 minut z každé strany, podle toho, jak propečený steak chceme. Teprve nyní maso osolíme a necháme na teplém místě 5-10 minut dojít.
- Na houbovou omáčku si rozehřejeme máslo a opékáme houby, které osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou, necháme odpařit vodu.
- Na pepřovou omáčku si rozehřejeme máslo a opékáme celé kuličky nakládaného zeleného pepře. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a necháme odpařit vodu.
- Oškrábané a rozkrájené brambory dáme vařit do osolené vody. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu, přidáme kousek másla a brambory rozšťoucháme spolu s předem připravenou cibulkou, kterou jsme nakrájenou najemno osmažili na másle do zlatova.