Head
- mrkev 500 g
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Head
Postup přípravy
- Kýtu zbavíme povrchních blan a prošpikujeme, osolíme a vložíme do vyšší nádoby. Zeleninu promícháme se solí, octem, kořením a jalovcem, zakryjeme maso a zalijeme převařenou vodou a necháme 1-2 dny uležet na chladném místě. Poté celý obsah pečeme tři hodiny při 160°C a průběžně podléváme. Když je maso měkké, srnčí vyjmeme, vypečenu šťávu a zeleninu rozmixujeme a nakonec zahustíme smetanou.
- Karlovarský knedlík: Polovinu rohlíků nakrájíme na kostky a usušíme v troubě. Druhou polovinu rozmočíme v mléce. Přidáme vajíčka, muškátový oříšek, petržel, sůl, kypřicí prášek a naposled opečené rohlíky. Ze vzniklé hmoty tvoříme koule o průměru asi pět centimetrů, které uvaříme je v osolené vodě.
- Srnčí svíčkovou podáváme s knedlíkem a nakládanými brusinkami, ozdobené šlehačkou.