Suroviny
Postup přípravy
- Dáme vařit vodu na těstoviny, a až bude vřít, přidáme lžičku soli. Mezitím si nakrájíme pancettu na kostičky, nastrouháme sýry a oddělíme žloutky od bílků, žloutky vidličkou rozšleháme. Do vařící osolené vody dáme těstoviny a vaříme podle instrukcí na obalu. Česnek zmáčkneme nožem, na pánvi na středním plameni rozpustíme máslo, přidáme pancettu a česnek. Takto restujeme asi 4 minuty. Až bude pancetta křupavá, česnek vyjmeme.
- Snížíme plamen (velmi mírný!), uvařené těstoviny přidáme do pánve s pancettou a promícháme. Můžeme přidat trochu vody z těstovin. K rozšlehaným žloutkům přidáme většinu nastrouhaných sýrů, pepř a promícháme vidličkou, pánev sundáme z plamene a vlijeme směs vajec a sýra. Těstoviny se směsí promícháváme, aby se obalily, přidáme trochu vody z těstovin, aby omáčka byla krémovější. Podle chuti dosolíme. Servírujeme s čerstvě nastrouhaným sýrem a čerstvě namletým pepřem.