Suroviny
- kachní prsa 5 ks
- kořenová zelenina
- vývar
- bylinky
- portské víno 1 dcl
- máslo
- olej
- med
- fazolové lusky
- slanina
- česnek
- brambory grenaille
- terijaki medová omáčka 4 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Kachní prsa osolíme, opepříme a vložíme do sous-vide sáčku společně s olivovým olejem a bylinkami. Zavakuujeme a vložíme do sous-vide lázně̌ na 69 °C na 1 hodinu. Brambory rozřízneme napůl, vložíme na pekáč, dáme na ně sůl a rozmarýn a dáme péct cca na půl hodiny do zlatova. Fazolky si opečeme na pánvi na másle a olivovém oleji společně s nadrobno nakrájeným česnekem a slaninou. Osolíme, opepříme. Prsa vyjmeme ze sáčku a na pánvi je kůží dolů zatáhneme do zlatova, druhou stranu opečeme zlehka. Na výpeku si osmažíme kořenovou zeleninu, přidáme panáka portského vína, sůl, pepř̌ dle potřeby a provaříme. Omáčku poté propasírujeme. Dle potřeby lze přidat vývar. Servírujeme prsa přelitá omáčkou s opečeným bramborem a fazolkami.