Suroviny
- zelí 1 kg
- cibule 1
- česnek 2-3
- houby
- švestky
- tempeh (uzené - volitelné )
- černý pepř
- bobkový list
- červená paprika
- vegeta
- sůl
Postup přípravy
- Houby a švestky namočíme do horké vody a necháme změknout. Každou surovinu dáme do misky zvlášť. Kyselé zelí nasekáme, dáme vařit s bobkovým listem a celým černým pepřem. Potom houby a švestky přecedíme a pokrájíme na menší kousky a dáme vařit se zelím. Také nakrájíme tempeh nebo tofu na malé kousky a přidáme do hrnce.
- Zápražka: Do hrnce dáme olej a nakrájenou cibuli, osmažíme. Dále přidáme rozmačkaný česnek, mletou červenou papriku, promícháme a už nesmažíme. Tuto směs přidáme do polévky a dál vaříme. Čím déle se polévka vaří, tím je lepší.