Kapání
Head
- cibule
- česnek
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- petržel
- celer
- zázvor 3 cm
- žampion
- kořenová zelenina 500 g
- petržel
- sůl
Postup přípravy
- Vložíme naporcovanou slepici do hrnce s vodou, přidáme cibuli, česnekovou nať, kuličky celého pepře, nového koření, bobkový list, stonek petržele nebo libečku, zázvor a vaříme doměkka. Po uvaření vyjmeme slepici z hrnce, přidáme zbytek ingrediencí a vaříme doměkka, dle chuti přidáme maso ze slepice a osolíme. Ozdobíme petrželovou natí.
- Kapání: Smícháme hladkou mouku s vejci, osolíme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a nastrouháme eidam. Uděláme těstíčko a přes hrubé struhadlo nastrouháme do vařící se vody.