Domácí nudle
- mouka 1 hrnek
Head
- kořenová zelenina 1 kus
- cibule 1 kus
Játrové knedlíčky
- strouhanka 1 kus
- sůl 1 kus
Head
- bobkový list 1 kus
- petrželová nať 1 kus
Postup přípravy
- Do hrnce vložíme slepici, kořenovou zeleninu a veškeré koření, vaříme na mírném ohni tři hodiny. Poté polévku přecedíme, maso i zeleninu nakrájíme, dle chutí polévku dochutíme.
- Domácí nudle: Všechny suroviny zamícháme a vyválíme placku, kterou necháme oschnout. Pak nakrájíme tenké nudličky, které uvaříme v osolené vodě.
- Játrové knedlíčky: Ingredience smícháme, rozmixujeme na kaší a vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme rovnou v polévce.