Vegan fašírky
- ovesné vločky 1/2 hrneček
Bramborový salát
Vegan fašírky
- česnek
- miso pasta
- čočka ( - volitelné )
- olivový olej
- strouhanka (dle libosti - volitelné )
Postup přípravy
Bramborový salát: Brambory uvaříme ve slupce, a necháme vychladnout. Poté očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka a připravíme si zálivku z vody, octa, soli a cukru. Ještě teplé brambory a cibuli zalijeme zálivkou a necháme vychladnout. Podáváme studené nebo v pokojové teplotě.
Vegan fašírky: Ovesné vločky zalijeme horkou vodou. Cibuli osmažíme na oleji dohněda. Mrkev nakrájíme nadrobno (anebo na kolečka). Všechny ingredience dáme do mixeru. Vytvoří se hmota, z které formujeme rybičky a ta dáme zapéct do trouby.