Krém
- crème fraîche 500 g
- cukr 100 g
- šlehačka 750 g
Korpus
- olej 6 lžic
Krém
Postup přípravy
- Bílky s cukrem vyšleháme na maximum, až je sníh hodně pevný. Poté přidáme olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujeme, ale už ne na nejvyšší stupeň. Na konec už jen metličkou ručně přimícháme hladkou mouku. Těsto dáme do dortové formy o průměru 24 cm, kterou vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou, a dáme péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Po upečení necháme odpočinout 10 minut v klidu a poté vyklopíme.
- Dále si připravíme krém. Créme fraîche (vysokoprocentní kysaná smetana) vymícháme spolu s moučkovým cukrem. Zvlášť vyšleháme šlehačku se ztužovačem, který připravíme dle návodu, dle libosti osladíme cukrem. Takto připravený krém naneseme na korpus a ozdobíme.