Suroviny
- hovězí roštěnky 5 ks
- cibule 1 kus
- rajský protlak
- červené víno 150 ml
- máslo 2 PL
- olej 2 PL
- hladká mouka
- mletá paprika 1 PL
- hovězí vývar
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Hovězí plátky lehce naklepeme, okořeníme a obalíme v hladké mouce se sladkou paprikou. V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli, plátky masa necháme v hrnci zatáhnout a vyjmeme. Do hrnce přidáme rajský protlak, červené víno, hovězí vývar a koření. Plátky masa vložíme zpět a dusíme doměkka. Poté vyndáme plátky masa, omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s uvařenou rýži.