Suroviny
Postup přípravy
- Dvě křepelčí vejce, kakao, moučkový cukr ušleháme, postupně přidáme jednu lžíci hladké mouky. Na plech na pečicí papír ze směsi namalujeme ornamenty (směsí vloženou do sáčku s ustřiženým růžkem) a dáme na půl hodiny ztuhnout do mrazáku.
- V další míse ušleháme sníh z 18 křepelčích bílků se 120 g krupicového cukru do pěny. Postupně zašleháváme žloutky a po trošce 100 g hladké mouky. Nalijeme těsto na ztuhlé malůvky vyndané z mrazáku a pečeme deset minut při 190°C. Upečenou roládu necháme na plechu vychladnout – nerolujeme!
- Mezitím si ušleháme celé neochucené pomazánkové máslo se šlehačkou a vanilkovými cukry dotuha. Vychladlou roládu potřeme džemem a navršíme krém. Srolujeme pomocí pečícího papíru a dozdobíme čokoládovou polevou a kousky jahod.