Suroviny
Postup přípravy
- Den předem si naložíme maso do hořčice a slunečnicového oleje. Troubu si předehřejeme na 180°C a zároveň si rozpálíme pánev se slunečnicovým olejem. Marinované maso stěrkou očistíme od hořčice a dáme na rozpálenou pánev, osmažíme ze všech do světle hněda. Pak maso dáme do pekáče se zbytkem hořčice, zasypeme sáčkem koření, přidáme worcestrovou omáčku a podlijeme hrnkem vody. Pekáč zakryjeme a pečeme 35 minut.
- Rozmarýnové brambory: Brambory omyjeme, rozkrájíme na měsíčky, dáme do pekáče a promícháme se slunečnicovým olejem a rovnoměrně zasypeme čerstvým rozmarýnem a solí. Brambory pečeme 30 minut v troubě.
- Pepřová omáčka: Vezmeme si pánev s olejem, kde jsme opékali maso. Přidáme lžicí hladké mouky, smažíme a promícháváme. Přidáme šťávu z pekáče, dle potřeby můžeme přidat i vodu. Přes hustý cedník přecedíme omáčku do kastrolu. Zahřejeme, přidáme kelímek smetany a odstavíme.
- Maso nakrájíme na tenké plátky. Na horké talíře nalijeme malou naběračku omáčky, nato dáme tři brambory, přidáme dva plátky masa a na střed masa dáme malou lžičku brusinek. Servírujeme s červeným vínem.