Řízek z candáta
- candát 2 filety
- špaldová mouka hrnek
- strouhanka panko hrnek
- vejce 2
- ghí 5 PL
- sůl
Bramborový salát
Postup přípravy
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut do změknutí. Necháme vychladnout. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 11 minut. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ty pak v cedníku prolejeme vroucí vodou. Šunku nakrájíme a vše pak smícháme s majonézou a hořčicí, podle chuti dosolíme. Do podávání dáme chladit do lednice.
- Candáta umyjeme a necháme na ubrousku okopat. Osolíme. Obalíme v trojobalu – mouka, osolené rozkvedlané vejce, strouhanka. Dáme smažit na rozpálené ghí. Smažíme dozlatova z obou stran.
Autor receptu: Klára Šedová za rádio Signal