Bramborové kuličky plněné masem
Řízek
Bramborové kuličky plněné masem
- olivový olej 2 lžíce
Řízek
- strouhanka 1 šálek
Bramborové kuličky plněné masem
- omáčka sofrito 4 lžíce
- rajčatová omáčka 4 lžíce
Řízek
Bramborové kuličky plněné masem
- rostlinný olej
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Řízek: Plátky masa dáme do nádoby a vymačkáme šťávu z citronu. Přidáme šťávu z cibule a osolíme. Takto připravené kuřecí plátky dáme na hodinu rozležet do lednice. Poté kuřecí plátky obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji.
- Bramborové kuličky plněné masem: Horkou bramborovou kaši smícháme s vejci, máslem a kukuřičným škrobem. Dáme stranou a necháme vychladnout. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme mleté hovězí maso a smažíme, dokud nebude růžové. Přidáme omáčku sofrito, rajčatovou omáčku, oregano a sůl, důkladně promícháme. Dusíme cca 30 minut, poté necháme vychladnout. Rozložíme lžičku bramborového těsta do dlaně a naplníme ho masovou směsí, tvarujeme do tvaru kuličky. Opakujeme, dokud nevypotřebujeme celou směs. Bramborové kuličky smažíme v rozpáleném oleji asi dvě minuty dozlatova. Poté je položíme na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk.