Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- sádlo
- mrkev
- petržel
- celer
- cibule 1 ks
- víno 500 ml
- protlak
- koření nové
- bobkový list
- pepř
- vývar
Postup přípravy
Hovězí líčka zatáhneme na rozpáleném sádle a pak vyndáme z pekáče. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme orestovat a poté přidáme cibuli. Zelenina musí zkaramelizovat!. Líčka vrátíme zpět do pekáče a přimícháme protlak. Vše necháme mírně spojit a podlijeme vínem. Vino necháme zredukovat a poté podlijeme vínem ještě jednou pro silnější chuť omáčky. Poté podlijeme vývarem a přidáme koření. Pozvolna vaříme až 3-4 hodiny. Koření můžeme po hodince vyndat a popřípadě podlít dalším vývarem. Hotová líčka podáváme s bramborovou kaší.