Head
- žampion 250 g
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme až do konce. Krkovičku prosolíme, opepříme, potřeme lisovaným česnekem a trochou hořčice. Mezi plátky prokládáme cibulí na plátky, žampiony na plátky a slaninou na kostičky. Dále vložíme snítky rozmarýnu a bobkové listy. Celé zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 180 °C cca 2 hodiny, na posledních 15 minut odkryjeme a opečeme.
- Bramborovo-mrkvové pyré: Oloupané brambory a očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Po uvaření slijeme vodu, rozmačkáme s máslem, pepřem a lžičkou hořčice. V hrnku si ohřejeme v mikrovlnce mléko, přidáváme do hrnce a postupně mixujeme do hladka, případně dosolíme.