Head
Domácí banketky
Postup přípravy
- Červené fazole namočíme přes noc, poté je uvaříme, slijeme a dáme do mixéru. Mezitím si zabalíme česnek do alobalu a upečeme ho v předehřáté troubě na 180 °C, poté necháme vystydnout, oloupeme a přidáme k fazolím, plus koření, vše rozmixujeme. Pomazánku podáváme s domácími banketkami a pokrájenými kyselými okurkami.
- Domácí banketky: Připravíme si kvásek: droždí, lžička cukru, lžička mouky, cca 50 ml vlažného mléka. Po 10 minutách vložíme kvásek do mísy s hladkou moukou, solí, zbytkem cukru a vypracujeme těsto. Postupně přidáváme olej a mléko. Necháme hodinu kynout. Poté vyválíme na 1 cm a tvarujeme kolečka, která vložíme na plech, potřeme rozmíchaným vejcem a posypeme semínky, pečeme 15 minut na 180 °C.