Suroviny
- cibule
- fenykl
- česnek
- fazole 2 plechovky
- kysaná smetana 2 balení
- zeleninový vývar 1 l
- máslo 1 lžíce
- slunečnicový olej
- mrkev
- petržel
- celer
- sůl
- česnek
- pórek
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- petrželová nať
Postup přípravy
Uvaříme si zeleninový vývar: Cibuli, mrkev, petržel, pórek, celer očistíme a nakrájíme na kostičky, které podusíme na másle s kapkou oleje asi deset minut pod pokličkou. Přidáme česnek, černý pepř, zalijeme studenou vodou 1,2 litru a necháme asi hodinu pomalu vařit. Vývar scedíme, přidáme na kolečka nakrájené dvě cibule a dva fenykly nakrájené na tenké plátky, česnek na tenké plátky a vaříme hodinu doměkka. Nyní přidáme dvě plechovky propláchnutých fazolí. Na talíř nalijeme polévku, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme petrželovou natí.