Játrové knedlíčky
- kuřecí játra ks
- majoránka ks
Head
- celer ks
Játrové knedlíčky
- česnek ks
- strouhanka ks
Postup přípravy
- Do hrnce si dáme do vody kuřecí maso, přidáme cibuli a kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme, až je maso měkké. Za dvacet minut vyndáme kořenovou zeleninu, aby se nerozvařila, kterou pak nakrájíme nebo nastrouháme. Když je maso měkké, polévku přecedíme, maso obereme a se zeleninou vrátíme do polévky.
- Na játrové knedlíčky játra semeleme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vajíčko a česnek, dle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvarujeme knedlíčky a dáme je uvařit do vývaru.
- Zvlášť uvaříme nudle v osolené vodě a nakonec je přidáme do polévky.