domácí pečivo
- voda 100 ml
- droždí 42 g
- hladká mouka 500 g
- sůl 1 ML
- sušené mléko 1 ML
- olej 100 g
- žloutek 1
Postup přípravy
- Usmažíme cibulku, přidáme šunku, rajčata, která oloupeme ze slupky, orestujeme a přidáme vejce. Směsí naplníme žampiony, ze kterých předem vyndáme stopku, aby bylo místo na plnění.
- Naplněné žampiony dáme do trouby na cca 10 minut na 200 °C, poté přidáme nastrouhaný sýr a plátek rajčete a zapečeme ještě chvilku, aby se sýr roztavil. Podáváme s pečivem.
- Domácí pečivo: Nejdříve necháme vzejit kvásek a poté spojíme se zbytkem ingrediencí, vypracujeme těsto a necháme asi 15 minut odpočinout. Poté rozdělíme na 8 částí a každou z nich na 3 dílky. Z nich pak pleteme pletýnky. Dáme na plech, potřeme vodou a posypeme sezamem nebo mákem. Pečeme cca 12 minut na 230 °C.
Autor receptu: Jindřiška Ineman Tomková