Domácí chléb
- mouka 300 g
Domácí chléb
- droždí 15 g
Head
- cibule 1 ks
- česnek 1 ks
- olivový olej 1 ks
- sůl 1 ks
- pepř 1 ks
Postup přípravy
- Domácí chléb: Vše dáme do robota a 10 minut necháme hníst. Poté necháme 80 minut kynout. Troubu zahřejeme na 250 °C a spaříme trochou vody. Poté snížíme na 180 °C a pečeme cca 40 minut.
- Žampiony: Zbavíme je nožiček, ale nevyhazujeme je – osmažíme je na sádle nakrájené na kostičky společně s cibulí, česnekem a slaninou. Směs smícháme s nastrouhaným balkánským sýrem a krájenými rajčaty a okořeníme solí, pepřem, tymiánem. Naplníme žampiony a pokapeme olejem. Pečeme cca 180–200 °C dozlatova (15–20 minut).