Head
- vepřové maso 2 ks
- hořčice ks
- slanina 100 g
- sýr 100 g
Postup přípravy
- Panenku nařízneme a rozklepeme na tenký plát. Posolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátky slaniny a na to špalíčky sýra. Panenku zavineme a nití svážeme. Potřeme olejem a necháme odležet do druhého dne. Pak ji dáme na pekáč s trochou vody a upečeme. Po upečení ji necháme cca 30 minut odpočinout v teplé troubě, pak odstraníme provázek a nakrájíme na plátky.
- Brambory dáme uvařit oloupané do vody, přidáme sůl. Mezitím si nakrájíme cibuli, osmažíme na másle, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Když jsou brambory uvařené, rozmačkáme je a vmícháme osmaženou slaninu, posypeme nakrájenou pažitkou a promícháme.