Postup přípravy
- Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme, rozkrojíme podélně na půlky a vybereme žloutky. Zvlášť ušleháme máslo do pěny, k tomu přidáme trochu majolky, osolíme, opepříme, přidáme sardelovou pastu a polovinu žloutků. Vyšlehanou směs dáme do sáčku s hubičkou, ozdobně plníme bílky. Podáváme s pečivem.
- Domácí pečivo: Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme k ostatním ingrediencím a vypracujeme těsto, které necháme u sporáku vykynout. Pak uděláme houstičky, dáme na plech a znovu necháme cca 10 minut kynout. Potřeme vejcem, zlehka posypeme kmínem a dáme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme 10–15 minut. Po upečení ihned sundáme z plechu.