Suroviny
- kuřecí maso 2-3 ks
- cibule 1 ks
- skořice 1 ks
- badyán 3 ks
- kardamon 3 ks
- citronová tráva 1 ks
- zázvor
- koriandr 4 ks
- koriandr
- bazalka
- cibule
- mungo klíčky
- rýžová nudle
- chilli paprička
- rybí omáčka
- citron
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na mírném ohni táhneme kuřecí vývar asi pět hodin. Jednu až dvě hodiny před koncem vaření si vezmeme badyán, kardamon, rozpůlený zázvor, šalotku (cibuli) a dáme ho na rozpálenou čistou pánev. Když začnou ingredience černat, vytáhneme je a spáleniny oškrábeme. Poté je vložíme spolu s citronovou trávou do čisté silonové ponožky a zavážeme. Takto vložíme do vývaru a necháme vařit. Nakonec vytáhneme a maso obereme a dáme zvlášť. Vývar ochutíme rybí omáčkou, solí, pepřem. Uvaříme si rýžové nudle, přecedíme, opláchneme nejprve studenou a pak zase teplou vodou. Nasekáme si thajskou bazalku, koriandr, vietnamskou cibulku. Vezmeme si misku, vložíme do ní nudle, maso, bylinky a zalijeme ji vývarem. Podává se s měsíčkem citronu, příp. chilli.