Suroviny
- vepřové maso 1-1.5 kg
- slanina 500 g
- rozmarýn
- olej
- máslo
- brambory 1 kg
- fazolové lusky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Sušenky rozmixujeme v robotu nebo je vložíme do pevného sáčku a rozdrtíme válečkem. Poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs nasypeme na dno kulaté formy vyložené pečicím papírem a dlaněmi přitlačíme. Můžeme si pomoct také skleničkou. Na kraji těsto trochu zvedneme do boků formy. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 10 minut.
- Mezitím si připravíme krém. Ručně smícháme mascarpone s cukrem, poté po jednom přidáme vejce. Na závěr dochutíme citronovou šťávou a vanilkou. Tip: Pokud chceme docílit opravdu citronového svěžího krému, lze přidat šťávu rovnou z celého citronu. Pro obměnu může místo citronu posloužit limetka. Krém nalijeme na mírně vychladlý korpus. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 10 minut, poté snížíme teplotu na 120 °C a pečeme ještě asi 35 minut. Pro ideální výsledek vložíme pod formu na spodní rošt pekáč naplněný vodou. Po upečení necháme cheesecake dostatečně vychladit, nejlépe přes noc. Nakonec ozdobíme malinami.