Špenát
- špenát 500 g
Head
- tymián 2 ks
Head
- olivový olej 3 lžíce
Špenát
- česnek 2 ks
Head
Špenát
Postup přípravy
- Nejprve si nařežte kopr a smíchejte ho s tymiánem a solí. Kůži candáta nařízněte nožem a do filetů vetřete bylinkovou sůl. Připravené filety candáta pokapejte olivovým olejem a nechte odležet. Candáta smažíme na pánvi nejprve kůží dolu, přidáme kousek másla.
- Příprava špenátu: V připravené pánvi si rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek a restujte. Po chvíli přidáme špenátové listy a restujeme dál. Nakonec můžeme do špenátu přidat pokrájená cherry rajčata.
- Podáváme s rozšťouchanými bramborami. Brambory uvaříme v osolené vodě a rozšťoucháme spolu s máslem. Dle libosti můžeme přidat jarní cibulku nebo čerstvou petrželku.