Head
- vepřové plece 2 ks
- česnek 4 ks
Bramborový knedlík
Head
- bobkový list 4 ks
- černý pepř
- cukr
- ocet
- kmín
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vepřovou plec marinujeme česnekem, solí, pepřem a kmínem. Poté dáme péct do trouby na 170 °C na 1,5 hodiny. Během pečení podléváme a po upečení nakrájíme na plátky.
- Do hrnce dáme červené zelí, přidáme bobkový list, černý pepř, celý kmín, dvě špetky soli a dusíme doměkka. Ke konci dochutíme solí, cukrem a octem.
- Bramborový knedlík: Uvaříme brambory ve slupce, necháme vystydnout, poté oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, polohrubou mouku a zpracujeme těsto, mouku přidáváme dle potřeby, těsto by nemělo lepit. Vypracujeme knedlíky a vaříme ve vroucí vodě 20 minut.