Suroviny
Postup přípravy
Panenku si nakrájíme na špalíky, osolíme, opepříme, zabalíme do slaniny a natěsno naskládáme do malého pekáče. Poté si připravíme nálev, ve kterém budeme panenku zapékat, do malé misky si dáme lžíci oleje, lžíci medu, špetku soli, špetku pepře, tři velké lžíce hořčice, trochu tymiánu, trochu libečku, a nakonec nakrájíme dvě cibule nahrubo, přidáme do misky a pořádně promícháme. Vše vylijeme do pekáčku s masem a dáme péct do trouby. Pečeme 35 minut na 200 ˚C a pak stáhneme na 170 ˚C a pečeme dalších 30 minut. Panenku podáváme se šťouchanými brambory. Ty uvaříme v osolené vodě, po uvaření slijeme a rozšťoucháme, přidáme máslo.