Suroviny
- dýně 1 ks
- mrkev 2 ks
- brambory 1 ks
- cibule 1 ks
- bílé víno 200 ml
- dýňový olej
- dýňová semínka
- zakysaná smetana
- máslo
- med
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Nakrájenou cibulku najemno osmahneme v hrnci na rozpuštěném másle. Až cibulka zesklovatí, přilijeme bílé víno. Mezitím si očistíme a nakrájíme dýni, brambor a mrkev na menší kousky, vložíme na pekáč, zalijeme medem a dáme péct na 20-30 minut na 200°C. Opečenou zeleninu dáme do hrnce, poté co se víno provaří. Zalejeme litrem vody a vaříme, dokud zelenina úplně nezměkne. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme. Podáváme se zakysanou smetanou, dýňovými semínky a pokapané dýňovým olejem.