Suroviny
- vanilkové aroma 1 lžička
- škrob 1 lžička
- ocet 1 lžička
- cukr 200 g
- bílek 4
Postup přípravy
- Z bílků ušleháme sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr tak dlouho, až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty. Potom přimícháme: ocet, vanilkové aroma a nakonec přimícháme přes sítko škrob a už nešleháme. Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečicí papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.
- Pečení: předehrát troubu na 150°C. Vložíme dort a okamžitě troubu stáhneme na 140°C. Necháme 15 minut, troubu ztlumíme na 130°C a pečeme hodinu a čtvrt.
- Troubu nesmíme otvírat, dort necháme v troubě vychladnout. Nejlépe je připravit a péci dort večer a nechat ho do rána vychladnout ve vypnuté troubě. Na závěr dort obraťte a nazdobte šlehačkou a ovocem.