Domácí pečivo
- mouka 500 g
- tuk 50 g
Domácí pečivo
- droždí 25 g
Postup přípravy
- Na rozpáleném oleji s máslem orestujeme cibuli a česnek. Přidáme játra a zprudka je osmažíme. Přidáme tymián, sůl a pepř. Zalejeme vínem, které necháme minutku vyvařit či můžeme vyflambovat. Do mixéru si dáme směs z jater a začneme šlehat. Pomalu přidáváme rozpuštěné máslo a vlažnou šlehačku. Plníme do formiček a dáme do lednice zatuhnout. Po zatuhnutí přelejeme máslem a dáme zase chladit. Na dochucení si připravíme omáčku z brusinkového džemu, stačí směs na minutku ohřát a ozdobit talíř.
- Domácí pečivo: Do robotu si dáme mouku, sádlo, sůl. Uděláme důlek a do něj dáme droždí a na něj cukr. Zalejeme vodou a čekáme a vzejde kvásek. Až vzejde kvásek – zamícháme robotem těsto (můžeme přidat cibulku). Utvoříme rohlíky a necháme kynout. Potřeme vodou a posypeme semínky. Pečeme 12 minut na 250 ˚C.