Suroviny
Postup přípravy
- Na olivovém oleji orestujeme šalotku a přidáme rýži. Po chvilce přilijeme bílé víno. Necháme vyvařit, pak pokračujeme vývarem, které vždy po naběračkách necháme vyvařit. Když je rýže na skus, stáhneme z plotny a přidáme sýr a studené máslo. Vymícháme do krémovité konzistence.
- Z medu, sójové omáčky, šťávy z limety, soli a pepře si připravíme marinádu. Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, pak prsa ponoříme asi na dvě hodiny do marinády kůží nahoru. Maso vložíme na rozpálenou pánev suchou kůží dolů, přidáme rozmarýn a česnek a opečeme do křupava, otočíme a necháme dělat z masové strany dalších pět minut. Pak ještě kachní prsa vložíme na 5 – 7 minut do trouby, rozehřáté na 110°C.