Suroviny
- zelené listy 200 g
- mango 1
- koření na omáčku
- vlašské ořechy 100 g
- cukr 1 ML
- panýr 250 g
Postup přípravy
- Panýr: Připravujeme 2 dny předem: 2 litry mléka přivedeme k varu, jakmile začne vařit, přidáme šťávu ze 2 citronů. Jakmile se oddělí syrovátka, přecedíme přes plátýnko, propláchneme studenou vodu a necháme okapat při pokojové teplotě cca 24 hod.
- Mangová omáčka: Jedno zralé mango oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Rozpustíme ghí, přidáme chilli, nakrájené mango, cukr, citron a krátce vše orestujeme. Poté přidáme vodu a necháme cca 35–45 minut vařit na mírném ohni. Rozmixujeme dohladka.
- Vlašské ořechy nasekáme na kousky, dáme na pánev orestovat a zaprášíme cukrem, který zkaramelizuje. Před podáváním panýr nakrájíme na kostky, který grilujeme s trochou olivového oleje a kořením na grilovací pánvi. Na talíř rozprostřeme zelené listy, položíme na ně kousky grilovaného panýru, posypeme oříšky a zalejeme mangovou omáčkou. Pro zjednodušení receptu na místo panýru, můžeme použít grilovací hermelín.