Suroviny
- smetana ke šlehání 3
- skořice
- maliny
- želatina 2 ML
- cukr 2-3 ML
Postup přípravy
- Do skleničky/hrnečku si dáme 4 lžičky vody a v nich rozmícháme 2 lžičky želatiny. Necháme 5 minut odstát. Mezitím si do hrnce nalijeme smetanu, přidáme 2–3 polívkové lžíce cukru (záleží podle toho, jak moc sladký dezert chceme) a 1 lžíci skořice a přivedeme k varu.
- Želatinu následně přidáme do smetany a za občasného míchání necháme cca 1–2 minuty povařit. Směs přecedíme. Formičky na panna cottu si lehce vymažeme olejem, aby nám dezert šel hezky vyklopit. Směs poté vlijeme do formiček a necháme cca 4–6 hodin vychladnout v lednici, aby nám panna cotta hezky ztuhla.
- Malinový přeliv uděláme úplně jednoduše. Můžeme použít buď čerstvé maliny, nebo mražené a v nějakém menším hrnci je necháme rozehřát. Podle chuti přidáme cukr.
- Panna cottu si opatrně vyklopíme z formiček a zalijeme horkými malinami. Dozdobíme čerstvými malinami a nastrouhanou bílou čokoládou a tato sladká tečka je hotová.
Autor receptu: Barbora Uhlířová