Palačinka
Bramborová ulita
- zakysaná smetana 160 ml
- petržel 2 hrsti
Palačinka
- kukuřičné vločky 1 balíček
- sůl
Postup přípravy
- Palačinka: Dobře smícháme mléko, vejce, sůl a hladkou mouku. Na vhodné pánvičce a malém množství omastku usmažíme palačinky. Po vychladnutí do hotové palačinky zabalíme šunku, sýr a zatočíme. Palačinku obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a kukuřičných vločkách. Pomalu smažíme dozlatova na pánvi.
- Bramborová ulita: Uvaříme si všechny brambory a necháme je vystydnout. Troubu zahřejeme na 160°C. Seřízneme palici česneku, aby se odkryly stroužky. Palici dáme do alobalu, zakapeme dvěma lžícemi olivového oleje a zabalíme. Pečeme zhruba 45 minut do změknutí. Pak česnek vyndáme, rozbalíme a necháme zchladnout. Obsah stroužků rozmačkáme vidličkou a jemně smícháme s olejem, zelenou petrželí, bazalkou, smetanou, solí a pepřem. Vydlabeme uvařenou bramboru a naplníme, ozdobíme trochou petrželky či bazalky.