Vrch
Krém
- mouka 4 PL
- žloutek 5
- vanilkový cukr 1
- cukr 100 g
- máslo 250 g
Korpus
- vanilkový cukr 1
- mouka 10 PL
Postup přípravy
- Suroviny na korpus vyšleháme dohromady. Připravené těsto nalijeme do vyššího plechu a pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25 minut. Sledujeme a kontrolujeme párátkem. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce.
- V mléce rozmícháme hladkou mouku, cukr, žloutky a vanilkový cukr. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, který natřeme na vychladlé těsto. Do misky nalijeme smetanu na šlehání a přisypeme cukr a vyšleháme šlehačku, kterou natřeme korpus. Necháme vychladnout a odložíme do chladničky nejméně na dvě hodiny, aby byl pořádně ztuhlý. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou.