Náplň
- zakysaná smetana 400 ml
Head
- philadelphia cheese 800 g
Poleva
- citronová šťáva 2 PL
Head
- vejce 3
- máslové sušenky 120 g
Náplň
- hladká mouka 3 PL
- zakysaná smetana 400 ml
Head
- zakysaná smetana 400 ml
- citronová šťáva 2 PL
Postup přípravy
- Korpus: Připravíme si formu, rozehřejeme máslo, přidáme drcené sušenky a trochu cukru, promícháme důkladně, rozprostřeme po dne formy, necháme v lednici.
- Náplň: Smícháme Philadelphia cheese, vajíčka, cukr, vanilkový extrakt, mouku a důkladně rozmixujeme (ať nikde nejsou kusy Philadelphie), dále přidáme zakysanou smetanu za stálého mixování, směs nalijeme do připravené formy a dáme péct na 120 °C asi na hodinu, poté vyjmeme z trouby.
- Poleva: Smícháme v misce zakysanou smetanu, cukr (1 lžíce) a citronovou šťávu (2 lžíce), přidáme na hotový dort a necháme v chladu alespoň na osm hodin.