Suroviny
- smetana ke šlehání (33%) 2 ks
- piškoty 1 sáček
- vanilkový cukr 2 ks
- pudink 2 ks
- mandarinky 2 konzervy
- káva (Rozpustná)
Postup přípravy
- Předem si uvaříme kávu, kterou necháme vychladit. Do vychlazené kávy namáčíme piškoty a vyskládáme jimi dno dortové formy.
- Do uzavíratelné nádoby vlijeme šlehačku, přidáme vanilkový pudink, vanilkový cukr, mandarinky, šťávu z jedné konzervy mandarinek a cukr krystal.
- Pak jen třeseme s nádobou se směsí, než pocítíme, že tekutý obsah se změnil na krémový.
- Takto připravenou dortovou náplní doplníme formu a necháme ztuhnout v ledničce. Navrchu můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem.
Autor receptu: Jozef Šipoš