Suroviny
- vejce 5
- cukr 140 g
- hladká mouka 50 g
- bramborový škrob 50 g
- prášek do pečiva špetka
Náplň
- mascarpone 1
- smetana ke šlehání 1
- žloutek 2
- cukr 2 PL
Postup přípravy
- Ušleháme si bílky, přidáme cukr, bílek a poté pomalu přisypeme mouku spojenou s bramborovým škrobem a trochou prášku do pečiva. Pečeme na 180 °C cca 15–20 minut. Poté vykrojíme kolečka a spojíme je náplní. Zdobíme ovocem a kakaem.
- Ušleháme smetanu s mascarpone a do ní přidáme ušlehaná vejce. Pak plníme vykrojená kolečka. Nakonec si uvaříme kávu, do ní přidáme rum a mandlovou tresť a necháme ji vychladit. Zchladlou směsí poléváme kolečka korpusu.
Autor receptu: Jindřiška Ineman Tomková